Επιχειρηματική Εκπαιδευτική Αποστολή στην Ιταλία

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, πραγματοποίησε επιχειρηματική εκπαιδευτική αποστολή στην Ιταλία από 27-03-2011 έως 08-04-2011 και συγκεκριμένα στις περιοχές Pescara και Rimini, για εκπαιδευτική κατάρτιση χρονικής διάρκειας 2 εβδομάδων με θέμα «Οινογνωσία – Παράγοντας Αναβάθμισης του Τουριστικού Προϊόντος». Η εκπαιδευτική αποστολή εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα Leonardo Da Vinci δράση κινητικότητα, της Εθνικής Μονάδας Δια Βίου Μάθησης. Στόχοι της δράσης ήταν η υποστήριξη των καταρτιζομένων/συμμετεχόντων σε δραστηριότητες κατάρτισης και επανακατάρτισης για την απόκτηση και αξιοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων.
- Να καταρτιστούν πάνω σε βασικές γνώσεις οινογνωσίας (γνώση των ποικιλιών κρασιού και των χαρακτηριστικών τους, αρώματα, κρασί και ιδανική θερμοκρασία κ.α.)
- Να αποκτήσουν σφαιρική γνώση για το ξηρό, το γλυκό αλλά και το αφρώδες κρασί, τις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα στα κρασιά του Ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, τους τρόπους συνδυασμού του κάθε κρασιού στο τραπέζι με διάφορες ομάδες τροφίμων
- Να μπορούν να κατανοούν τα αποτελέσματα μιας απλής ανάλυσης ενός κρασιού
- Να καταστούν ικανοί να καταστρώνουν έναν κατάλογο κρασιών για το μενού τους
- Να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων
- Να καταστεί η περιοχή ως ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός με πλούσιο υπόβαθρο σε γνώσεις και υπηρεσίες
- Τα θεματικά αντικείμενα του προγράμματος κατάρτισης περιλάμβαναν:
- Οινογνωσία - Τοπικές ποικιλίες οίνων-Κόκκινο/Λευκό
- Κατάλληλοι συνδυασμοί φαγητού και κρασιού
- Παραγωγή κοκτέιλ
- Οινογνωσία τοπική ποικιλία Pecorino
- Κατηγορίες/ Ποικιλίες Κρασιού (Λευκό, Ροζέ, κόκκινο, Λικέρ) σε συνδυασμό με φαγητά
- Περιφερειακές ποικιλίες κρασιού – Αξεσουάρ οίνου
- Προετοιμασία κοκτείλ για μπαρ
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.
