Τομέας Παρασκευής Τουρσιού
Ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης καλλιέργειας λαχανικών, πολλές βιοτεχνίες που εξειδικεύονται στην παρασκευή τουρσιού ακμάζουν στην περιοχή. Φρέσκα, τραγανά λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας δέχονται επεξεργασία και διατηρούνται με ξύδι και αλάτι σε βάζα, κλεισμένα αεροστεγώς, αποτελώντας ένα νοστιμότατο και υγιεινό ορεκτικό ή σνακ για άτομα κάθε ηλικίας.
Πολλές διαφορετικές ποικιλίες τουρσιού εξάγονται σε όλη την Ευρώπη, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.
Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθεί με μορφή Adobe Acrobat™ (pdf) το αγγλικό έντυπο με τα τοπικά – εξαγώμενα τρόφιμα και ποτά του Νομού Τρικάλων.
Πρόσφατα Άρθρα
- 78292/12-12-2025 Τροποποίηση της υπ’ αρ. 35108/30.04.2024 υπουργικής απόφασης για εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 31 Δεκ. 2025 για χορήγηση ενίσχυσης σε επιχειρήσεις με οικονομικές απώλειες που επλήγησαν από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου
- Νέο πρόγραμμα 37 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας ανέργων 18–29 ετών – Έμφαση σε γυναίκες & ψηφιακή και πράσινη οικονομία
- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για την προμήθεια: «Απορρυπαντικών – Είδη Καθαριότητας», «Σακουλές -Σάκοι Απορριμμάτων», «Απολυμαντικών»
- Πρόσκληση υποβολής προσφοράς στο πλαίσιο της Απευθείας Ανάθεσης του άρθρου 118 του ν.4412/2016 για τηνσύναψη «Ετήσιας Σύμβασης Συντήρησης 8 Οδοντιατρικών Εδρών, 2 Εγχυτών Αιμοδυναμικού και 1 Συσκευής Αιμοδιήθησης Τεχνητού Νεφρού»
- Ηλεκτρονικός ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός, για τη σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο (Σ-Π) 2ετούς διάρκειας, για την «προμήθεια ζωνών Αξιωματικών, οπλιτών και μαθητών παραγωγικών σχολών για την κάλυψη αναγκών ΕΣΣΟ, Σχολών, περιοδικής χορήγησης στελεχών, νεοπροσληφθέντων ΕΠΟΠ-ΟΒΑ και μετεκπαίδευσης εφεδρείας».