Τομέας Γλυκών του Κουταλιού
Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού βασίζεται στην ευρεία παραγωγή φρούτων και λαχανικών που συλλέγονται στην περιοχή. Οι τοπικές βιοτεχνίες παρασκευάζουν τα γλυκά σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές, διατηρώντας έτσι τη γεύση και το άρωμά τους.
Τα γλυκά του κουταλιού είναι το πιο χαρακτηριστικό παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα, και ξεχωρίζουν για τη μοναδική, φίνα γεύση και ποιότητά τους. Αυτά τα επιδόρπια κλείνουν το γεύμα κάποιου με τον πιο απολαυστικό τρόπο ή συνοδεύουν ποτά.
Φρούτα καλυμμένα με σοκολάτα γίνονται νόστιμα κεράσματα, και σερβίρονται σε παραδοσιακές και επίσημες περιστάσεις. Επιπλέον, αφεψήματα με φρουτώδη γεύση και άρωμα αποτελούν ένα προϊόν ευχάριστο προς κατανάλωση.
Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθεί με μορφή Adobe Acrobat™ (pdf) το αγγλικό έντυπο με τα τοπικά – εξαγώμενα τρόφιμα και ποτά του Νομού Τρικάλων.
Πρόσφατα Άρθρα
- Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων | Αναζήτηση προσφορών για την παροχή υπηρεσιών στεγνού καθαρίσματος.
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΥΠ 41/25 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ
- Συμβάσεις – Διαγωνισμοί | Ανακοίνωση Διακήρυξης του υπ΄ αριθμ. 135/25 Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Ανοικτής Διαδικασίας (άρθρο 27 τουν.4412/2016) για τη Σύναψη Ετήσιας Σύμβασης Συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού (132 μηχανήματα εταιρείας Draeger) του 424 ΓΣΝΕ
- Ανακοίνωση Διενέργειας Διαγωνισμού – Προμήθεια Συστημάτων Η.Σ.Α.
- Πρόσκληση υποβολής προσφοράς στο πλαίσιο της Απευθείας Ανάθεσης του άρθρου 118 του ν.4412/2016 για την «Προμήθεια Χιλίων Λευκών Σεντονιών»