Τομέας Γλυκών του Κουταλιού


Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού βασίζεται στην ευρεία παραγωγή φρούτων και λαχανικών που συλλέγονται στην περιοχή. Οι τοπικές βιοτεχνίες παρασκευάζουν τα γλυκά σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές, διατηρώντας έτσι τη γεύση και το άρωμά τους.
Τα γλυκά του κουταλιού είναι το πιο χαρακτηριστικό παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα, και ξεχωρίζουν για τη μοναδική, φίνα γεύση και ποιότητά τους. Αυτά τα επιδόρπια κλείνουν το γεύμα κάποιου με τον πιο απολαυστικό τρόπο ή συνοδεύουν ποτά.
Φρούτα καλυμμένα με σοκολάτα γίνονται νόστιμα κεράσματα, και σερβίρονται σε παραδοσιακές και επίσημες περιστάσεις. Επιπλέον, αφεψήματα με φρουτώδη γεύση και άρωμα αποτελούν ένα προϊόν ευχάριστο προς κατανάλωση.
Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθεί με μορφή Adobe Acrobat™ (pdf) το αγγλικό έντυπο με τα τοπικά – εξαγώμενα τρόφιμα και ποτά του Νομού Τρικάλων.
Πρόσφατα Άρθρα
- Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός Ανοικτής Διαδικασίας για τη Προμήθεια και εγκατάσταση ενός (1) επαγγελματικού πλυντηρίου 100 kg
- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
- Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την “Επισκευή και συντήρηση των ρολών (πορτών) στο χώρο των απορριμμάτων του νοσοκομείου”.
- Δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός προμήθειας νωπών κρεάτων και πουλερικών για την κάλυψη αναγκών συσσιτίου Μονάδων – Υπηρεσιών Φρουράς Λάρισας.
- Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός, για την «Κατασκευή Εξαρτημάτων Ολισθητήρα Όπλισης».