Τομέας Γλυκών του Κουταλιού
Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού βασίζεται στην ευρεία παραγωγή φρούτων και λαχανικών που συλλέγονται στην περιοχή. Οι τοπικές βιοτεχνίες παρασκευάζουν τα γλυκά σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές, διατηρώντας έτσι τη γεύση και το άρωμά τους.
Τα γλυκά του κουταλιού είναι το πιο χαρακτηριστικό παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα, και ξεχωρίζουν για τη μοναδική, φίνα γεύση και ποιότητά τους. Αυτά τα επιδόρπια κλείνουν το γεύμα κάποιου με τον πιο απολαυστικό τρόπο ή συνοδεύουν ποτά.
Φρούτα καλυμμένα με σοκολάτα γίνονται νόστιμα κεράσματα, και σερβίρονται σε παραδοσιακές και επίσημες περιστάσεις. Επιπλέον, αφεψήματα με φρουτώδη γεύση και άρωμα αποτελούν ένα προϊόν ευχάριστο προς κατανάλωση.
Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθεί με μορφή Adobe Acrobat™ (pdf) το αγγλικό έντυπο με τα τοπικά – εξαγώμενα τρόφιμα και ποτά του Νομού Τρικάλων.
Πρόσφατα Άρθρα
- Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για την ομαλή υλοποίηση των Δράσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021-2027
- Εκπαιδευτική ημερίδα για την αποτελεσματική διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης
- Νέοι κανόνες ΦΠΑ για Μικρές επιχειρήσεις στην ΕΕ —Δυνατότητα αξιοποίησης διασυνοριακών ευκαιριών
- Συμμετοχή στη δράση «Παρέμβαση για τη συσχέτιση δράσεων κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας στον τομέα της Βιοτεχνίας»
- Οδηγός για την Πυρασφάλεια Καταλυμάτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης