Τομέας Γλυκών του Κουταλιού


Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού βασίζεται στην ευρεία παραγωγή φρούτων και λαχανικών που συλλέγονται στην περιοχή. Οι τοπικές βιοτεχνίες παρασκευάζουν τα γλυκά σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές, διατηρώντας έτσι τη γεύση και το άρωμά τους.
Τα γλυκά του κουταλιού είναι το πιο χαρακτηριστικό παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα, και ξεχωρίζουν για τη μοναδική, φίνα γεύση και ποιότητά τους. Αυτά τα επιδόρπια κλείνουν το γεύμα κάποιου με τον πιο απολαυστικό τρόπο ή συνοδεύουν ποτά.
Φρούτα καλυμμένα με σοκολάτα γίνονται νόστιμα κεράσματα, και σερβίρονται σε παραδοσιακές και επίσημες περιστάσεις. Επιπλέον, αφεψήματα με φρουτώδη γεύση και άρωμα αποτελούν ένα προϊόν ευχάριστο προς κατανάλωση.
Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθεί με μορφή Adobe Acrobat™ (pdf) το αγγλικό έντυπο με τα τοπικά – εξαγώμενα τρόφιμα και ποτά του Νομού Τρικάλων.
Πρόσφατα Άρθρα
- Ηλεκτρονικός Ανοιχτός Διαγωνισμός άνω των ορίων για την «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αρμοδιότητας της 4ης Υ.Πε.»
- Πρόσκληση για συμμετοχή στην 31η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «KAVALAEXPO 2025» 10 – 13 Οκτωβρίου 2025
- Νέα ρύθμιση οφειλών έως 72 δόσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel
- Διημερίδα επιχειρηματικής δικτύωσης με επιχειρήσεις του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κocaeli 19-20.11.2025 στην Τουρκία.
- Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας – Δαπάνες προμηθειών, επισκευών, κατασκευών