ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ «Δράσεις για πράσινες καλλιέργειες» με συντονιστή το Επιμελητήριο Τρικάλων
30/10/2012

Το έργο «Δράσεις για Πράσινες Καλλιέργειες» (ECO-AGR) ήταν ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συντονίστηκε από το Επιμελητήριο Τρικάλων. Ένα έργο που αποσκοπούσε στη στήριξη των τοπικών αγροτικών περιοχών των ευρωπαϊκών χωρών, μέσω της «Πράσινης Καλλιέργειας». 

Μέσα από ένα εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ένα πλήρη κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων το πρόγραμμα στόχευε στη μεταφορά γνώσης και τεχνογνωσίας στους ακόλουθους τομείς:
- πράσινα θερμοκήπια,
- βιώσιμη παραγωγή,
- ηλεκτρονικές δημοπρασίες,
- πράσινη διαχείριση,
- ανανεώσιμη ενέργεια,
- πιστοποίηση προϊόντων κ.α.

Μέσα από μια ομάδα οργανισμών, από 6 χώρες, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, οργανώθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε 4 χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Ουγγαρία και Βουλγαρία) διάρκειας περίπου 800 ωρών στα οποία συμμετείχαν συνολικά 120 εκπαιδευόμενοι.

Το εκπαιδευτικό υλικό επιμελήθηκαν 3 Γεωπονικά Πανεπιστήμια από Ιταλία, Ουγγαρία και Ρουμανία, με ειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς της θεματολογίας του προγράμματος.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων πραγματοποίησε εκπαιδευτικά σεμινάρια 120 ωρών σε 43 εκπαιδευόμενους από τον Φεβρουάριο έως τέλη Μαΐου 2012. Η Θεματολογία των σεμιναρίων στηρίχτηκε στο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος προσαρμοσμένη πάντα στις ανάγκες των εκπαιδευομένων της περιοχής μας.

Ο κύκλος των σεμιναρίων παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους εκπαιδευόμενους, όπου εκτός από την θεωρία είχαν την ευκαιρία και για πρακτική εμπειρία μέσω των εισηγήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε καινοτόμα θερμοκήπια της περιοχής της Θεσσαλίας.

Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος και αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.greenactions.eu

 

ECO-AGR

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss