ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ, ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ & ΤΟ ΚΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
03/06/2009

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3/06/2009

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.) και το ΚΕΤΑ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την έγκυρη πληροφόρηση και ενημέρωση των ενδιαφερομένων συνδιοργάνωσαν χθες  στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλαμπάκας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων και Γυναικών – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα ΙΙ».

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος μίλησε για τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για τη σωστή ενημέρωση των επαγγελματιών για όλα τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε για να είναι έγκαιρα προετοιμασμένοι για την αξιοποίηση πρωτοβουλιών. Ο κ. Γιαγιάκος τόνισε επίσης, την αξία στήριξης των νέων γυναικών στο επιχειρείν.

Στην παρουσίαση του προγράμματος ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ κ. Γιώργος Σουφλιάς τόνισε μεταξύ των άλλων και τα εξής: Οι δράσεις της Νεανικής και Γυναικείας επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» 2007 – 2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) αποσκοπούν στη διευκόλυνση – μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από νέους ηλικιακά επιχειρηματίες (Επιχειρηματικότητα Νέων) και από γυναίκες (Επιχειρηματικότητα Γυναικών), σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Ειδικότερος στόχος του προγράμματος είναι η στροφή της αναπτυσσόμενης στη χώρα επιχειρηματικότητας από επιχειρηματικότητα ανάγκης σε επιχειρηματικότητα ευκαιρίας.  

Τα συγκεκριμένα  προγράμματα απευθύνονται σε Νέους 18 - 39 ετών και Γυναίκες 18 έως 55 που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος. Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος ατομικής επιχείρησης ή η συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος.

Επιλέξιμες δαπάνες

Οι σημαντικότερες δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι Πάγια (Εξοπλισμός, ειδικές εγκαταστάσεις κ.α.), Κτιριακά - Διαμόρφωση Χώρων, Προβολή - Προώθηση, Υπηρεσίες Συμβούλων, Άλλες Δαπάνες. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν μετά την ημερομηνία προδημοσίευσης  του προγράμματος.

Κριτήρια Αξιολόγησης

Τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης των προτάσεων είναι:
  • Η μορφή του Επιχειρηματικού σχεδίου (π.χ. θέσεις εργασίας, ύπαρξη συγκεκριμένης έδρας, προβλεπόμενη  κερδοφορία)
  • Οι ικανότητες του Επιχειρηματία (π.χ. σπουδές, εμπειρία)
  • Το προϊόν - Διαδικασία (π.χ. καινοτομία, κλάδος, εξοικονόμηση ενέργειας - Περιβάλλον)
  • Η αγορά δραστηριοποίησης (π.χ. ένταση ανταγωνισμού, προοπτικές εξαγωγών, κ.λ.π.)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων (αντένα ΚΕΤΑ Θεσσαλίας), στο τηλέφωνο 24310 28189 καθώς επίσης και στον διαδυκτιακό τόπο http://www.eommex.gr/ .
 
Ακολουθεί  επισυναπτόμενο σε μορφή εντύπου (pdf) η παρουσίαση της Επιχειρηματικότητας Νέων-Γυναικών.
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss