ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρότυπο δράση για τη γαστρονομία το METEORISIMO
22/11/2022

Την ανάπτυξη συνεργειών για τη γαστρονομία συζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος με την υφυπουργό Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη 

 

aaaaaaaaaaa_F23851.jpgΤην ανάπτυξη συνεργειών για την αξιοποίηση της εμπειρίας του Επιμελητηρίου Τρικάλων στα θέματα γαστρονομίας, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας, συζήτησαν η υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο.

 

Το  METEORISIMO που μετά από έρευνα και συνεχείς δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων και σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της εστίασης του Νομού Τρικάλων, αποτελεί την τοπική, διακριτή ταυτότητα της τοπικής γαστρονομίας, είναι μία γνώση η οποία μπορεί να ενσωματωθεί στην στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για τη γαστρονομία της Ελληνικής Κουζίνας, αποτελώντας παράλληλα δράση πρότυπο και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

 

Η γαστρονομία βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού αλλά είναι και μία διαχρονική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την ανάπτυξη, διεύρυνση και ποιοτική αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Δεδομένης αυτής της συναντίληψης αλλά και των καινοτόμων δράσεων που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Τρικάλων προς αυτή την κατεύθυνση, η κυρία Ζαχαράκη δήλωσε την αμέριστη στήριξή της στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου οι οποίες συμβάλλουν στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και στην ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss