ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Δυναμική παρουσία και επιτυχημένη προβολή της περιοχής μας από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA
14/11/2023

Δυναμική παρουσία και επιτυχημένη προβολή της περιοχής μας από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA 

 

800x320_F2118494886.jpg


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου η 38η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στην οποία συμμετείχε ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων.  

H δυναμική συμμετοχή του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στο συλλογικό περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κάλυψε όλες τις πτυχές του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. 

Philoxenia1_F207984034.jpg

 

Την πρώτη και δεύτερη ημέρα της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Ενιαίου Φορέα, του Επιμελητηρίου Τρικάλων, της Ένωσης Ξενοδόχων και από επαγγελματίες της περιοχής μας, 20 προκαθορισμένες συναντήσεις (B2B) με εμπορικούς επισκέπτες του εξωτερικού. Το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών ήταν έντονο ενώ συζητήθηκαν και οι δυνατότητες συνεργασίας με επαγγελματίες του νομού μας και ο τρόπος που αυτές μπορούν να δρομολογηθούν.  

Philoxenia2_F-431040023.jpgPhiloxenia2_F-431040023.jpg

 

Σημαντική θέση στο χώρο του περιπτέρου και στην παρουσίαση της περιοχής μας είχαν η τρικαλινή γαστρονομία και ο πολιτισμός του τόπου μας. Τα τρικαλινά τοπικά προϊόντα συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου σε εκδήλωση γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε, οι επισκέπτες της έκθεσης απόλαυσαν τις γεύσεις του METEORISIMO.

Το τρικαλινό λουκάνικο, τα τυροκομικά, οι πίτες, τα τοπικά κρασιά και το τσίπουρο, ο χαλβάς, τα μπισκότα και τα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν, αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό δείγμα της μοναδικής τουριστικής γαστρονομικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει η περιοχή μας στον επισκέπτη. Όλα τα προϊόντα, ήταν προσφορά των Τρικαλινών επιχειρήσεων, οι οποίες πάντα συμμετέχουν στις δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. 


epim_1_F1127673714.jpg

 

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε στην εκδήλωση η παρουσία λαϊκής ορχήστρας με μουσική και τραγούδια των αξεπέραστων τρικαλινών δημιουργών και της πλούσιας μουσικής παράδοσης των Τρικάλων. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού κ. Βασίλης Γιαγιάκος είχε συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, την υφυπουργό κα Έλενα Ράπτη και την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου με τις οποίες είχε την ευκαιρία να συζητήσει για κοινές δράσεις προβολής και προώθησης του νομού μας, με ιδιαίτερη αναφορά στη δράση της τοπικής γαστρονομίας METEORISIMO. 

 

Philoxenia6_F1770846874.jpg 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss