ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων οι πληγείσες επιχειρήσεις από την κακοκαιρία Daniel
27/09/2023

Η κακοκαιρία Daniel που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας και οι επιπτώσεις της στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, μονοπώλησαν την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Τρικάλων. 

 

Ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος και τα μέλη του Δ.Σ. έχοντας επισκεφτεί κατ’ ιδίαν πληγείσες επιχειρήσεις, μετέφεραν στη συνεδρίαση το μέγεθος των ζημιών και την ολοσχερή καταστροφή αρκετών επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος εστίασε στα μέτρα που ζήτησε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας από τους αρμόδιους υπουργούς για επίσπευση των διαδικασιών για άμεσες αποζημιώσεις, αποκατάσταση των ζημιών και στήριξη σε φορολογικά, εργασιακά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας. Αναφέρθηκε επίσης, στη λειτουργία του γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης των πλημμυροπαθών επαγγελματιών από την πρώτη στιγμή στο Επιμελητήριο, καθώς και στη συνεργασία που υπάρχει με το γραφείο πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Τρικάλων. Σύμφωνα με την έως τώρα καταγεγραμμένη κατάσταση, οι αιτήσεις από πληγείσες επιχειρήσεις ανέρχονται στις 1180, με τις αυτοψίες που έχουν διενεργηθεί από τα κλιμάκια της Π.Ε. Τρικάλων να ανέρχονται στις 550. Η απόλυτη πλειοψηφία του συμβουλίου συμφώνησε στην επιτακτική ανάγκη για στήριξη της πολιτείας και στη συνεργασία των φορέων, προκειμένου οι επιχειρήσεις να στηριχθούν και να ανακάμψουν το ταχύτερο δυνατό.

 

Στη λήξη της συνεδρίασης  και ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους τους επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου που είναι υποψήφιοι και ιδιαίτερα στον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Ζαραμπούκα Χρήστο, καλή επιτυχία. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι σημαντικό, άνθρωποι με επιχειρηματική και συλλογική δράση να εκλέγονται στα όργανα λήψης αποφάσεων, ώστε να αναδεικνύονται και να επιλύονται ζητήματα της αγοράς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με σκοπό την οικονομική ευημερία του τόπου». 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss