ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
27/11/2008

NEO_F10360.gifΜε πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων – Ομάδες εργασίες μεταξύ Δυτικοθεσσαλών και Τούρκων επιχειρηματιών στην Καλαμπάκα
 
 
 
EPIMELHTHRIO1_F11452.jpgΣυνεχίζονται και διευρύνονται οι πρωτοβουλίες  του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την αναθέρμανση της τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη συνεργασιών που θα αποδώσουν πολλαπλασιαστικά για τους τοπικούς επιχειρηματίες και την τοπική οικονομία, κατ’ επέκταση.

Την περασμένη Τρίτη, 25 Νοεμβρίου, το Επιμελητήριο Τρικάλων οργάνωσε συναντήσεις Τούρκων, Τρικαλινών και Καρδιτσιωτών επιχειρηματιών με σκοπό την σύναψη συμφωνιών για περαιτέρω επιχειρηματικές συνεργασίες.

Το Επιμελητήριο, κατόπιν σχετικής συμφωνίας που επετεύχθη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Γενικού Προξένου της Θεσσαλονίκης, στα Τρίκαλα, φιλοξένησε είκοσι επτά επιχειρηματίες από την Τουρκία που επιθυμούν να συνάψουν συμφωνίες με Δυτικοθεσσαλούς παραγωγούς και επιχειρηματίες για ανταλλαγή ή προμήθεια προϊόντων.

Το ενδιαφέρον των Τούρκων εστιάστηκε σε μια σειρά τομείς, όπως ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση τοπικών προϊόντων, με έμφαση στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Διβάνη Καλαμπάκας και παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης το οποίο απαριθμεί 280 χιλιάδες επιχειρήσεις που το καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κος Γιαγιάκος στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων και  στα εξής:
«Τα μεγέθη μεταξύ Επιμελητηρίου Τρικάλων και Κωνσταντινουπόλεως όπου ανήκουν οι επιχειρηματίες επισκέπτες είναι δυσανάλογα. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να εκμεταλλευτούμε μια συνεργασία μαζί τους για να προωθήσουμε τοπικά προϊόντα.  Οι επισκέπτες ανήκουν σε μια ομάδα επιτυχημένων επαγγελματιών που θα συναντηθούν με αντίστοιχους επαγγελματίες της περιοχής Τρικάλων – Καρδίτσας – Λάρισας.  Εύχομαι να προκύψουν συνεργασίες προς όφελος των δύο πλευρών».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων ακολούθως τόνισε πως «ο επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος που δεν έχει φόβους και προκαταλήψεις για τους άλλους. Δημιουργεί και ανοίγει νέους δρόμους. Ο ρόλος του είναι σημαντικός για την κοινωνία και το κράτος.

Όλοι οι επιχειρηματίες ζουν τις δικές του αγωνίες για την ανάπτυξη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης για να υπάρξουν περαιτέρω συνεργασίες μεταξύ των δύο πλευρών».

Στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και των δύο Επιμελητηρίων αναφέρθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κωνσταντινουπόλεως ο οποίος ζήτησε τη συνέχιση της συνεργασίας και την ανταπόδοση της επίσκεψης για την οποία δεσμεύθηκε ο κ. Γιαγιάκος.
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss