ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ενημέρωση για Μαθητεία Αποφοίτων ΕΠΑΛ
07/06/2024

Επισυνάπτεται «Ενημερωτικό Σημείωμα για εργοδότες του Ιδιωτικού τομέα» και  «Οδηγός υποβολής θέσεων Μαθητείας από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα», ώστε να ενημερωθείτε  σχετικά με την εφαρμογή του Μεταλυκειακού ΄Ετους -Τάξη Μαθητείας και την διάθεση θέσεων Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2024-2025. 

 

Το σύνολο των ειδικοτήτων αποφοίτων ΕΠΑΛ αναφέρονται στο συνημμένο έγγραφο καθώς και όλες οι σχετικές  πληροφορίες. Υπενθυμίζουμε ότι το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΥΠΑΙΘΑ, το οποίο αξιοποιεί τις υπάρχουσες επαγγελματικές γνώσεις-δεξιότητες-ικανότητες των απόφοιτων ΕΠΑΛ. Αποτελεί μια μαθησιακή διαδρομή που συνδυάζει την εκπαίδευση σε χώρο εργασίας για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και σε εκπαιδευτική δομή μία ημέρα την εβδομάδα. Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ - υποψήφιοι του Μεταλυκειακού Έτους –Τάξη Μαθητείας είναι ενήλικες, κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου και Πτυχίου αντίστοιχης ειδικότητας.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τη Μαθητεία Αποφοίτων ΕΠΑΛ και για την διάθεση θέσεων μαθητείας μπορείτε να αναζητήσετε στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης «Τάξης Μαθητείας» του Υπουργείου Παιδείας στον σύνδεσμο: https://e-mathiteia.minedu.gov.gr  στο πεδίο «Διεπαφή επιχειρήσεων».

 

Καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση ελεύθερων θέσεων μαθητείας για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα είναι η Κυριακή 01-09-2024.

 

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στον παραπάνω σύνδεσμο έχει ανακοινωθεί από την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης η προκήρυξη του Διαγωνισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  Κατάρτισης «VET_Excellence Awards Greece 2024», ο οποίος διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη κοινωνικών εταίρων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα βραβευτούν επιχειρήσεις και εκπαιδευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα μαθητείας όπως το «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» των ΕΠΑΛ. Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες και εκπαιδευτές μπορούν να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους έως 28 Ιουνίου 2024.

 

Υπουργείο Παιδείας / Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Τηλ. 2410539210 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss