ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιχειρηματικά Νέα 24-01-2014
24/01/2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΝΕΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

3η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μέτρου 123 Α: Αύξηση της αξίας των Γεωργικών Προϊόντων
Προκηρύχθηκε το Μέτρο 123 Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά την ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών - πουλερικών, μελιού, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, σηροτροφίας - σαλιγκαροτροφίας, ζωοτροφών, σπόρων, ανθέων, αρωματικών  & φαρμακευτικών φυτών.
Οι υποβολές προτάσεων ξεκίνησαν την 30η Δεκεμβρίου 2013 και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της πρόσκλησης που έχει οριστεί σε 100.000.000 €.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολύ μικρές, μικρές & μεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. €.
Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης πρέπει:
• να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση
• να μην εκκρεμεί εις βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης για παραβάσεις σε ομοειδής δραστηριότητες
• να μην είναι προβληματικές επιχειρήσεις κατά την έννοια των κοινοτικών κατευθυντήριων γραμμών όσον αφορά κρατικές ενισχύσεις για την διάσωση και αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων (ΕΕ C 244/1-10-04).
• να τηρούν βιβλία Β’ ή Γ’ κατηγορίας
• να υποβάλλουν στα επενδυτικά τους σχέδια δαπάνες που δεν έχουν υποβληθεί σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους
• να δεσμευτούν ότι τα επενδυτικά τους σχέδια δεν έχουν υποβληθεί ούτε θα υποβληθούν για ένταξη σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους
• να υποβάλλουν αυτόνομα και λειτουργικά επενδυτικά σχέδια με ολοκληρωμένο χαρακτήρα
• να μπορεί να καταδειχθεί η φερεγγυότητα και η οικονομική βιωσιμότητα
• να περιγράφουν εκτενώς και με σαφήνεια τον τρόπο κάλυψης της ιδίας συμμετοχής, με ίδια κεφάλαια ή και δανεισμό. Σημειώνεται ότι το ύψος των ιδίων κεφαλαίων δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 25% του αιτούμενου κόστους της επένδυσης.
• να μην είναι υπό ίδρυση
Μέσω του προγράμματος ενισχύονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών – πουλερικών, διαφόρων ζώων, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, ανθέων, ζωοτροφών, σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, φαρμακευτικών & αρωματικών φυτών.
Το ποσό της Δημόσιας Δαπάνης της πρόσκλησης ανέρχεται σε 100.000.000,00 €. Το ποσό των προς διάθεση πόρων δύναται να αυξηθεί περαιτέρω, εάν προκύψουν αδιάθετοι ή επιπλέον πόροι.
Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης στο ανωτέρω Μέτρο καθ΄όλη τη διάρκεια ισχύος του Π. Α. Α της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πιστώσεων και δύνανται, εάν το επιθυμούν, να ξεκινήσουν τις εργασίες υλοποίησης με δική τους ευθύνη, από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης ενίσχυσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.opekepe.gr.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω:
1. του συστήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης «1540» του Υπ.Α.Α.Τ.,
2. της Υπηρεσίας ψηφιακών αιτημάτων του Υπ.Α.Α.Τ. και
3. των διαδικτυκών τόπων
www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr

Τέλος στη θεώρηση βιβλίων
Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, αθεώρητες χειρόγραφες αποδείξεις μπορούν να εκδίδουν πλέον χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, με βάση τις νέες ρυθμίσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Παράλληλα, όλοι οι νέοι επαγγελματίες δε χρειάζεται πλέον να προσέρχονται στις ΔΟΥ για να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία, ενώ όσοι από τους παλαιούς πρέπει να αγοράσουν καινούρια μπλοκ αποδείξεων, δε χρειάζεται να τα θεωρήσουν στις ΔΟΥ.

Παράταση για τις δηλώσεις κύριας κατοικίας
Την παράταση του χρόνου έως τον Φεβρουάριο για υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων από τους ενδιαφερόμενους να υπαχθούν στη ρύθμιση για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό ανακοίνωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, μετά από αίτημα των τραπεζών-μελών της. Οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν υπεύθυνες δηλώσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό, μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, αντί για  την 31η Ιανουαρίου 2014 ανακοίνωσε η ΕΕΤ.

Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου στις περιοδικές δηλώσεις
Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου έδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ στους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων για να υποβάλλουν την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) για τη μισθολογική περίοδο του Δεκέμβριου 2013. Αιτία, το γεγονός ότι πρέπει στις ΑΠΔ που υποβάλλονται στο ΙΚΑ στο εξής να συμπεριλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ΕΤΕΑ, του ΤΑΠΙΤ και του ΤΑΥΤΕΚΩ.  

Νέα εγκύκλιος από ΟΑΕΕ
Τις προϋποθέσεις για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους, δηλαδή των ασφαλισμένων πριν το 1993 ώστε να ενταχθούν στην προαιρετική ασφάλιση του ΟΑΕΕ καθορίζει με εγκύκλιο του ο Οργανισμός ασφάλισης των Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Πρόστιμα «φωτιά»
Πρεμιέρα κάνουν το Φεβρουάριο τα νέα πρόστιμα - φωτιά που επιβάλλει του υπουργείο Οικονομικών σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, την ώρα που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί από τις αρχές του έτους βαριές ποινές για όσους καθυστερούν να πληρώσουν τις οφειλές τους σε φόρους. Πρόκειται για επιβαρύνσεις που αρχίζουν από 10% για δύο μήνες καθυστέρηση στην εξόφληση οφειλής και φθάνουν το 30% για ληξιπρόθεσμες οφειλές δύο ετών.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΟΠΕ: Επιχειρηματική Αποστολή στο Βέλγιο, 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2014
Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, ΟΠΕ Α.Ε. στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσης του για το 2014,  διοργανώνει  για τον κλάδο τροφίμων - ποτών επιχειρηματική αποστολή στις Βρυξέλλες, με παράλληλες εκδηλώσεις των Περιφερειών της χώρας, σε συνεργασία με το Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελληνικής Πρεσβείας και τον ΕΟΤ.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να: αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή την συνημμένη δήλωση συμμετοχής στην αγγλική γλώσσα το αργότερο μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2014.

Διεθνής Έκθεση Νωπών Φρούτων και Λαχανικών FRUITLOGISTICA
Η Διεθνής Έκθεση Νωπών Φρούτων και Λαχανικών FRUITLOGISTICA θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Φεβρουαρίου 2014 στον εκθεσιακό χώρο Messe Berlin στο Βερολίνο της Γερμανίας.
Πληρ.: κ. Φ. Ζωγοπούλου, Τηλ. 2109982146.

1η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών Αρτοποιϊας Foodrexzyma
Η 1η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών Αρτοποιϊας Foodrexzyma θα πραγματοποιηθεί 21-24 Φεβρουαρίου 2014 στο MEC Παιανίας.
Διοργάνωση-Πληρ: ΑΤΟΥ, Τηλ. 2109576100

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Διαγωνισμός Π.Ε. Τρικάλων για την προμήθεια άλατος
Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκηρύσσει ανοικτό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 1.500 ΤΟΝΩΝ ΑΛΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ Π. Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΕΤΟΥΣ 2013 – 2014 – Β’ Εργολαβία
Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 100.000,00 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.(13%). Η ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων είναι η 04/02/2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:45 στο Γραφείο 211 του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.


Επιχειρείστε  ηλεκτρονικά!
Γίνετε  μέλος στο Portal του  Επιμελητηρίου και  αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:
•    Δημιουργήστε την  δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (Micro-site)
•    Αποκτήστε το δικό σας εταιρικό e-mail
•    Άμεση και Συνεχής  Επιχειρηματική Ενημέρωση
•    Πληρωμή των συνδρομών  σας Online
…και  άλλα πολλά, με ένα  μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail:
info@trikala-chamber.gr

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ 18.00 ΈΩΣ 20.00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 19.00 ΈΩΣ 20.00.


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss