ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιχειρηματικά Νέα 17-01-2014
17/01/2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΝΕΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Περιφέρειας Θεσσαλίας: Πρόσκληση συμμετοχής στην 25η Agrotica
H Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του στρατηγικού της σχεδιασμού για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, ιδιαίτερα του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες με σκοπό να κάνει γνωστά τα Θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα τα οποία έχουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την ποιότητα, την τοπικότητα και προάγουν την πολιτιστική κληρονομιά, θα συμμετέχει στην 25η AGROTICA - Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων η οποία θα πραγματοποιηθεί από 30/01/2014 έως 02/02/2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ – HELEXPO στην Θεσσαλονίκη, με στόχο την προβολή των δραστηριοτήτων της, την ανάδειξη του «Καλαθιού αγροτικών προϊόντων», παραγωγών και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την βελτίωση της αναγνωρισιμότητας και σε αγορές εκτός των ορίων της Περιφέρειας.
Η Περιφέρεια θα έχει διαθέσιμο χώρο στην έκθεση και θα παρουσιάσει δράσεις και προϊόντα υψηλής ποιότητας:
Πιστοποιημένα ΠΟΠ-ΠΓΕ 
Παραδοσιακά
Πιστοποιημένα Βιολογικά
Ορεινής Παραγωγής
Γυναικείων Συν/σμών
Εξαγωγικού προσανατολισμού κ.α
Προϊόντα ιδιαίτερα τα οποία χαρακτηρίζουν τις περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλίας και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με στόχο:
• Να γίνουν γνωστά στον καταναλωτή και να δημιουργηθεί αύξηση της ζήτησης
• Την προσέλκυση νέων παραγωγών σε προϊόντα ποιότητας με ζήτηση στην αγορά
• Τη δημιουργία γαστρονομικών προορισμών και αύξηση της ζήτησης στο εσωτερικό και εξωτερικό
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας των οποίων τα προϊόντα καλύπτουν τις προαναφερόμενες προδιαγραφές και επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην παρουσίαση της Έκθεσης να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 24-1-2014 διαθέτοντας δείγματα από κάθε προϊόν και έντυπο υλικό. Τα δείγματα να αποσταλούν στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας & Σποράδων, Τρικάλων αντίστοιχα.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο χώρος του περιπτέρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα διατίθεται στους Θεσσαλούς εκθέτες προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσω παρουσιάσεων και ενημερωτικών συναντήσεων με προμηθευτές, καταναλωτές κ.α.

Ψηφιακή υπογραφή και από τα επιμελητήρια
Ψηφιακή υπογραφή και από τα επιμελητήρια θα παίρνουν σε λίγο καιρό οι επιχειρήσεις, με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κ. Μίχαλος ανέφερε ότι αυτό που προέχει είναι η απασχόληση σε τέτοιες εποχές και τα επιμελητήρια είναι αρωγός στην προσπάθεια αύξησης της απασχόλησης μέσω των υποδομών τους. Η συνεννόηση για το πότε θα είναι έτοιμα τα επιμελητήρια για την ψηφιακή υπογραφή θα γίνει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εκτιμάται ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα προσφέρεται η ψηφιακή υπογραφή από τα επιμελητήρια.

Πρεμιέρα κάνουν το Φεβρουάριο τα νέα πρόστιμα
Πρεμιέρα κάνουν το Φεβρουάριο τα νέα πρόστιμα που επιβάλλει του υπουργείο Οικονομικών σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης ΦΠΑ, την ώρα που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί από τις αρχές του έτους βαριές ποινές για όσους καθυστερούν να πληρώσουν τις οφειλές τους σε φόρους. Πρόκειται για επιβαρύνσεις που αρχίζουν από 10% για δύο μήνες καθυστέρηση στην εξόφληση οφειλής και φθάνουν το 30% για ληξιπρόθεσμες οφειλές δύο ετών.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Forum επαγγελματικών συναντήσεων Γαλλία - Νοτιοανατολική Ευρώπη
Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο μας ενημερώνει για το Forum Επαγγελματικών Συναντήσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Φεβρουαρίου 2014 στο Βουκουρέστι με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Γαλλίας και Νοτιoανατολικής Ευρώπης.
Στη διοργάνωση του Business Forum συμμετέχει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Οικονομική Αποστολή της Γαλλικής Πρεσβείας, UBIFRANCE.
Το Forum απευθύνεται σε επιχειρηματίες από Γαλλία, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία!
Πληρ.: Τηλ. 210 36.25.545 / 210 36.25.516
Fax. 0030 210 36.38.106, e-mail 
ccifhel@otenet.gr

ΟΠΕ: Επιχειρηματική Αποστολή στο Βέλγιο, 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2014
Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, ΟΠΕ Α.Ε. στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσης του για το 2014, διοργανώνει για τον κλάδο τροφίμων - ποτών επιχειρηματική αποστολή στις Βρυξέλλες, με παράλληλες εκδηλώσεις των Περιφερειών της χώρας, σε συνεργασία με το Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελληνικής Πρεσβείας και τον ΕΟΤ.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να: αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή την συνημμένη δήλωση συμμετοχής στην αγγλική γλώσσα το αργότερο μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2014.

Διεθνής Έκθεση Νωπών Φρούτων και Λαχανικών FRUITLOGISTICA
Η Διεθνής Έκθεση Νωπών Φρούτων και Λαχανικών FRUITLOGISTICA θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Φεβρουαρίου 2014 στον εκθεσιακό χώρο Messe Berlin στο Βερολίνο της Γερμανίας.
Πληρ.: κ. Φ. Ζωγοπούλου, Τηλ. 2109982146.

Διεθνής Έκθεση IF EXPO 2014 UNDERWEAR FAIR,ISTANBUL HOSIERY
Η Διεθνής Έκθεση IF EXPO 2014 UNDERWEAR FAIR, ISTANBUL HOSIERY θα διεξαχθεί 6-8 Φεβρουαρίου 2014 στην Κωνσταντινούπολη.
Πληρ: Τουρκική Πρεσβεία τηλ. 2107222196

Έκθεση Τροφίμων PRODEXPO 2014
Η Έκθεση Τροφίμων PRODEXPO 2014 θα πραγματοποιηθεί 10-14 Φεβρουαρίου 2014 στην Μόσχα της Ρωσσίας. Πληρ: ΟΠΕ, κος. Σγουράκης τηλ. 2109982169.

1η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών Αρτοποιίας Foodrexzyma
Η 1η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών Αρτοποιίας Foodrexzyma θα πραγματοποιηθεί 21-24 Φεβρουαρίου 2014 στο MEC Παιανίας.
Διοργάνωση-Πληρ: ΑΤΟΥ, τηλ. 2109576100

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Διαγωνισμός Π.Ε. Τρικάλων για την προμήθεια άλατος
Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκηρύσσει ανοικτό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 1.500 ΤΟΝΩΝ ΑΛΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ Π. Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΕΤΟΥΣ 2013 – 2014 – Β’ Εργολαβία
Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 100.000,00 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.(13%). Η ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων είναι η 04/ 02/2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:45 στο Γραφείο 211 του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss