ΣΩΜΑΤΕΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
19/06/2009

ΦΟΡΤΗΓΑ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΌτι στα Τρίκαλα λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα κέντρα μεταχειρισμένων φορτηγών αυτοκινήτων, τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και Ευρώπης, όλοι το γνωρίζουν.Ότι οι εντυπωσιακές όμως αυτές εκθέσεις αυτοκινήτων που βρίσκονται στις εισόδους της πόλης, τις οποίες καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο-είναι αποτέλεσμα της σκληρής και πολυετούς προσπάθειας μιας ομάδας συμπολιτών που ξεκίνησε πριν τρεις δεκαετίες σχεδόν, ίσως λίγοι να το ξέρουν.

Το εμπόριο μεταχειρισμένων φορτηγών αυτοκινήτων μπορεί να ξεκίνησε επισήμως το 1987, η ιστορία του όμως άρχισε να γράφεται αρκετά χρόνια πριν, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 περίπου, όταν ο αείμνηστος Κώστας Σιάφης έκανε το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό και δη στη Γερμανία για να αναζητήσει φθηνά και σε καλή κατάσταση ανταλλακτικά, απαραίτητα για τη δουλειά του. Διατηρούσε κι αυτός, όπως και αρκετοί άλλοι συμπολίτες του, συνεργείο αυτοκινήτων και η διεύρυνση των επαγγελματιών του προσανατολισμών φάνταζε ως αναγκαιότητα.   Λίγο μετά τον Δεκέμβρη του 1970, δύο ακόμη συνάδελφοί του, ο Γιάννης Μπαμπούρης και ο Νίκος Μπρέντας, πήραν την απόφαση να ταξιδέψουν στην αλλοδαπή για επαγγελματικούς φυσικά λόγους.

Η αρχή

ΦΟΡΤΗΓΑ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΗ ιδέα για τα ταξίδια στο εξωτερικό προέκυπτε μέσα από τη δουλειά των επαγγελματιών εκείνων που διατηρούσαν συνεργεία αυτοκινήτων, στους κόλπους των οποίων λειτουργούσαν και αρκετές ακόμη συναφείς ειδικότητες όπως είναι το φανοποιείο, το ηλεκτρολογείο, το πλυντήριο κλπ.  Οι επαγγελματίες άρχισαν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αναζητώντας ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα που έπρεπε να επισκευάσουν.

Από το εξωτερικό αρχικά τα μετέφεραν με τρένο, ενώ αργότερα πλήρωναν για τη χρήση ενός φορτηγού.   Στην πορεία καθώς οι δουλειές "άνοιγαν", αγόρασε ο καθένας από ένα φορτηγό το οποίο οδηγούσαν οι ίδιοι στην Ελλάδα γλιτώνοντας τα κόμιστρα που ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν για να μεταφέρουν τα ανταλλακτικά.Τότε ήταν που κάποιοι αγόρασαν τα φορτηγά και τα επόμενα…..έτσι τα συνεργεία αυτοκινήτων μεταλλάχτηκαν σε εκθέσεις αυτοκινήτων ( γνωστές ως μάντρες ).

Η μεγαλύτερη αγορά

Κάπως έτσι τα Τρίκαλα έφθασαν σήμερα στο σημείο να διαθέτουν το μεγαλύτερο σε αριθμό μελών σωματείο με 81 μέλη, αναλογικά με τον πληθυσμό της πόλης πάντα. Τα Τρίκαλα μαζί με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη διατηρούν τις μεγαλύτερες και καλύτερες αγορές μεταχειρισμένων φορτηγών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Ανεκτίμητη προσφορά όσον αφορά στην προσφορά των εμπόρων μεταχειρισμένων φορτηγών αυτοκινήτων τόσο στην πόλη των Τρικάλων, όσο και στην εθνική οικονομία, αν μη τι άλλο είναι ανεκτίμητη, αφού οι δασμοί που πληρώνουν στα τελωνεία, αποτελούν το 51% του ακαθάριστου εισοδήματος της χώρας μας.

Το σημερινό διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμπόρων Μεταχειρισμένων Φορτηγών Αυτοκινήτων νομού Τρικάλων αποτελείται από τους:
  • Βράκα Κωνσταντίνο: Πρόεδρο
  • Μπαμπούρη Βασίλειο: Αντιπρόεδρο
  • Δημοράγκα Αθανάσιο: Γραμματέα
  • Μπαμπούρη Ευάγγελο: Ταμία
  • Μπαταβάνη Γεώργιο: Μέλος
  • Παπακωνσταντίνου Σωτήριο : Μέλος
  • Μπρέντα Σωτήριο: Μέλος

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss