ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαδικτυακό συνέδριο για τους νέους με θέμα την απασχόληση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα
31/01/2022

Η  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει το τέταρτο συνέδριο EUandU για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση με τίτλο «Καλλιέργησε τις ΙδΕΕς σου- Η Καινοτομία στη Γεωργία με Ευρωπαϊκή Στήριξη» και σας προσκαλεί με ιδιαίτερη χαρά να εγγραφείτε και να συμμετέχετε!  

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 στις 10.00 πμ με στόχευση και παρουσιάσεις από την περιοχή της Θεσσαλίας.

Το «EUandU»  (www.euandu.eu) είναι ένα συμμετοχικό και διαδραστικό συνέδριο, που εστιάζει στην ανάδειξη ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους από 18 έως 35 ετών που ζουν στην Ελλάδα.

Το φετινό συνέδριο θα επικεντρωθεί στην Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, η οποία αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Επιτροπής στα πλαίσια του σχεδίου ανάκαμψης για την Ευρώπη (Next Generation EU).

Στόχος του συνεδρίου είναι να ενημερώσει, να υποστηρίξει, να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους νέους της περιοχής-και όχι μόνο, να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να αναζητήσουν κατάλληλη απασχόληση σε αυτούς τους τομείς.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές και καινοτόμες ιδέες ενώ θα υπάρχει πληροφόρηση για παροχή συμβουλών και παρουσίαση ευκαιριών από την σχετική αγορά εργασίας. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή και να πάρουν πληροφορίες από οργανισμούς που παρέχουν πρακτική στήριξη, όπως επιμόρφωση, βοήθεια με σχετικές δεξιότητες, οικονομική στήριξη, συμβουλευτική κλπ. Επίσης θα γίνει παρουσίαση κάποιων τοπικών προϊόντων ΠΟΠ.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα οργανωθεί ένα διαδραστικό παιχνίδι με δώρα έκπληξη!

Συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές και αξιωματούχοι από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το φετινό συνέδριο εντάσσεται στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, της δημοκρατικής άσκησης συμμετοχής πολιτών μέσω διαλόγου που οργανώνεται σε όλη την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συζήτηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών. Θα συζητηθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τις νέες και τους νέους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Εναρκτήριες ομιλίες από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ζήσης Μαμούρης θα παρουσιάσει την συνεργασία του Πανεπιστημίου με τοπικές αγροτικές μονάδες.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό πρόγραμμα και να εγγραφείτε εδώ.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss