ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών 2020 από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ
22/04/2020

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, διενεργεί για έκτη συνεχή χρονιά πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring). Από το 2014 μέχρι σήμερα 109 επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί έχουν λάβει παραγωγικό εξοπλισμό συνολικής αξίας μεγαλύτερης του €1,5εκ. εκσυγχρονίζοντας την παραγωγική τους διαδικασία, δημιουργώντας ή διατηρώντας θέσεις εργασίας. Παράλληλα, τα μέλη 19 αγροτικών συνεταιρισμών εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή διαχείριση τροφίμων, ενώ οι ιδιοκτήτες 24 μικρών επιχειρήσεων του αγρο-διατροφικού τομέα και των πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων ενισχύθηκαν και με επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρα μέλη – μέντορες του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος).

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στους τομείς της Αγροδιατροφής/ Βιομηχανίας Τροφίμων και Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (ΠΔΒ) και έχουν κλείσει δύο διαχειριστικές χρήσεις, με ετήσιο κύκλο εργασιών από €15.000 έως €1.000.000. Οι επιλέξιμες δραστηριότητες μεταποίησης παρουσιάζονται αναλυτικά στον Πίνακα «Επιλέξιμοι ΚΑΔ Μεταποίησης».

 

Ο ωφελούμενος λαμβάνει δωρεά εξοπλισμού/ υπηρεσιών συνολικής αξίας έως 10.000 ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) και επιπλέον επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring). Επιλέξιμη είναι η προμήθεια αποκλειστικά παραγωγικού εξοπλισμού και όχι εξοπλισμού πληροφορικής, τεχνικών έργων και μισθοδοσίας. Ο ενδιαφερόμενος δύναται να αιτηθεί συνδυαστικά έως και τρία μηχανήματα παραγωγικού εξοπλισμού και υπηρεσίες και δεν είναι δυνατό να συγχρηματοδοτήσει τις δαπάνες.
Επιπλέον, επιχειρήσεις που έχουν ήδη ωφεληθεί από το ίδιο Πρόγραμμα σε προηγούμενα έτη, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο για πιστοποιήσεις (όπως, θέματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων).
Οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή προμηθευτών και την αγορά εξοπλισμού και υπηρεσιών, διενεργούνται αποκλειστικά από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ/IOCC και στην περίπτωση εξοπλισμού αφορούν στην προμήθεια αποκλειστικά καινούργιου εξοπλισμού εργοστασιακής προέλευσης με CE. Η παράδοση των προμηθειών στις επωφελούμενες επιχειρήσεις και στους επωφελούμενους συνεταιρισμούς ολοκληρώνεται έως το τέλος του Προγράμματος το Μάρτιο 2021.
Οι ωφελούμενοι που κατά την ένταξή τους στο Πρόγραμμα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τρεις διαχειριστικές χρήσεις, υποχρεούνται να ανταποδώσουν προϊόντα ή υπηρεσίες τους σε ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας, με λιανική αξία ίση με το 10% της δωρεάς που θα λάβουν από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ/IOCC εντός έξι μηνών από την ημερομηνία παραλαβής.

 

Υποβολή αίτησης
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους μόνο ηλεκτρονικά χωρίς συνημμένα δικαιολογητικά. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της αίτησης είναι υποχρεωτική και αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης. ΔΕΝ υπάρχουν προαιρετικά πεδία. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν τα Κριτήρια Συμμετοχής (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α’ πρόσκλησης).
Τρόπος υποβολής αίτησης:
• Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ συμπληρώνεται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα και υπογράφεται και σφραγίζεται από το νόμιμο εκπρόσωπο.
• Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ αποστέλλεται μόνο ηλεκτρονικά και ταυτόχρονα και στις δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις: t.galdara@mkoapostoli.gr και e.kiousis@mkoapostoli.gr με την ένδειξη: ΑΙΤΗΣΗ–ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2020-2021. Προσοχή: η αίτηση πρέπει να αποσταλεί από την επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της επιχείρησης ή του συνεταιρισμού.
• Η υποβολή αίτησης είναι έγκυρη, μόνο εφόσον ο ενδιαφερόμενος λάβει εντός δύο ημερών από την ημερομηνία υποβολής, απάντηση με τον αριθμό πρωτοκόλλου παραλαβής στην ηλεκτρονική του διεύθυνση.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Έως και 20 Μαΐου.

 

Πληροφορίες και ανακοινώσεις: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στην ιστοσελίδα του οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ www.mkoapostoli.gr στην ενότητα «Η Δράση μας», στην υποενότητα «Προγράμματα» με τον τίτλο «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών».

 

Παροχή Διευκρινίσεων: δίδονται μόνο γραπτώς με υποβολή των ερωτημάτων από τους νόμιμους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και συνεταιρισμών στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις t.galdara@mkoapostoli.gr και e.kiousis@mkoapostoli.gr. Δεν είναι αποδεκτός άλλος τρόπος επικοινωνίας και δε δίδονται πληροφορίες τηλεφωνικά.

 

Επισυνάπτεται η Αναλυτική Πρόσκληση, ο πίνακας επιλέξιμων ΚΑΔ και η Αίτηση Συμμετοχής.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2020-2021
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2020 -2021
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΚΑΔ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss