ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σύσκεψη για τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού
07/04/2015

Τις προτάσεις ειδικού στο τουριστικό προϊόν, κατέγραψαν οι αρμόδιοι φορείς Επιμελητήριο, Δήμοι, Περιφερειακή Ενότητα

Στόχος είναι να υπάρξουν εκείνες οι ενέργειες που θα αναδείξουν το φυσικό κάλλος της περιοχής σε συνδυασμό και με τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα

ΣΥΣΚΕΨΗ 2.4.2015

Ιδέες, σκέψεις, προτάσεις για το πώς μπορεί να προβληθεί όσο καλύτερα γίνεται ο νομός Τρικάλων, να υπάρξει μια πετυχημένη τουριστική καμπάνια της περιοχής, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της στοιχεία ώστε να συμπεριληφθεί στους προτεινόμενους τουριστικούς προορισμούς, έχουν αρχίσει να αναζητούν οι δήμοι, περιφερειακή ενότητα Τρικάλων και Επιμελητήριο.

Εξ' ου και η σχετική σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 2 Απριλίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι από τους δήμους Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας, από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ο περιφερειακός σύμβουλος Γιαν. Μπουτίνας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος, οι οποίοι άκουσαν εναλλακτικές προτάσεις προβολής που είχε να τους καταθέσει ιδιωτική εταιρεία που ασχολείται με αυτό το αντικείμενο και μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη των ιδιαιτέρων στοιχείων φυσικού κάλλους του νομού.

ΣΥΣΚΕΨΗ 2.4.2015

Η χθεσινή σύσκεψη επικεντρώθηκε περισσότερο στο τι μπορεί να κάνει κάποιος σε επίπεδο παροχής τουριστικών υπηρεσιών, πως μπορεί να οργανωθεί καλύτερα η προβολή του νομού, τι δράσεις μπορεί να υπάρξουν ώστε η περιοχή να είναι μια αξιόλογη επιλογή είτε για θρησκευτικό τουρισμό (λόγω των Μετεώρων) είτε για αγροτουρισμό (με δεδομένο το κάλλος του ορεινού όγκου) και όλα αυτά θα αποτελέσουν ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν αν συνδυαστούν με τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

Χθες οι εκπρόσωποι των φορέων κατέγραψαν τις απόψεις και ιδέες ενός ειδικού στην τουριστική προβολή, θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα ανάλογη σύσκεψη για να ακούσουν απόψεις και από άλλον ειδικό και αναλόγως θα αποφασίσουν σε ποιον θα ανατεθεί η συγκεκριμένη δουλειά.

Ένας φορέας για τον τουρισμό

Θα πρέπει βέβαια να αναφέρουμε ότι την από κοινού ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού Τρικάλων και τη σύσταση ενός φορέα που θα είναι υπεύθυνος για τις δράσεις που θα αναπτυχθούν, αποφάσισαν πρόσφατα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, οι 4 Δήμοι του Νομού και το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Αποφασίστηκε ομόφωνα δηλαδή ο φορέας διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος να είναι η αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου και σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, να μπορέσει να χαράξει μια ενιαία στρατηγική, με μοναδικό κοινό σκοπό την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και την αύξηση των τουριστών στο Νομό Τρικάλων.

πηγή: Πρωινός Λόγος

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss