ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
22/05/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/02/08

Σεμινάριο για την κοστολόγηση των προϊόντων
πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Τρικάλων

1_Kostologisi_16_02_F20704.jpgΣτη σημερινή κοινωνία των γνώσεων, η ενημέρωση παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Το Επιμελητήριο Τρικάλων, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της σύγχρονης επιχειρηματικότητας για συνεχή ενημέρωση, συνεχίζει και διευρύνει τον κύκλο των σεμιναρίων του.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, σεμινάριο με θέμα την κοστολόγηση των προϊόντων, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη και κερδοφορία μιας επιχείρησης. Το κεντρικό μήνυμα του σεμιναρίου ήταν το εξής : « Το άριστο σημείο κόστους δεν είναι αυτό που αντιστοιχεί στο ελάχιστο δυνατό κόστος, αλλά εκείνο που αντιστοιχεί στο μέγιστο δυνατό κέρδος».

2_Kostologisi_16_02_F20763.jpgΤο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αμαλία» της Καλαμπάκας και εισηγητής ήταν ο οικονομολόγος κ. Γιώτης Στέφανος. Τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούσαν: την κοστολογική οργάνωση της επιχείρησης, την ανάλυση των επιμέρους στοιχείων του κόστους, τον υπολογισμό του κόστους , την επίδραση αυτού στο μεικτό και καθαρό αποτέλεσμα της επιχείρησης . Με απλά και πρακτικά παραδείγματα αναλύθηκαν τα παραπάνω κάνοντας πιο προσιτό ένα εξαιρετικά δύσκολο κομμάτι όπως είναι η κοστολόγηση, στους επιχειρηματίες που το παρακολούθησαν. Όπως υπογράμμισε ο εισηγητής κ. Γιώτης, «η κοστολόγηση είναι μία διαδικασία που απαιτεί από την μία πλευρά , πολύ καλή γνώση της συγκεκριμένης επιστήμης και από την άλλη απαιτεί πολύ καλή γνώση της συγκεκριμένης επιχείρησης και συγκεκριμένα των δομών και διαδικασιών που διέπουν την λειτουργία της , τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες που έχουν τα προϊόντα της».

Συνεχίζοντας, ο κ. Γιώτης, πρόσθεσε: «Σε ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό περιβάλλον σαν αυτό που δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις σήμερα, η κοστολογική οργάνωση αποτελεί την βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της κάθε επιχείρησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η δημιουργία εξόδων σε μια επιχείρηση είναι το μέσο για την επίτευξη του κέρδους».

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss