ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση με το Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών & Αλουμινοκατασκευαστών Ν.Τρικάλων πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.
02/06/2022

800x320_F4758.jpg

 

Συνάντηση με το Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών & Αλουμινοκατασκευαστών Ν.Τρικάλων πραγματοποίησαν σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσόλας. Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η έντονη έλλειψη τεχνιτών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου και για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σημαντικού προβλήματος συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν από κοινού ενέργειες.

 

Ο πρόεδρος του σωματείου Χ. Καραγκούνης τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνει καμπάνια ενημέρωσης στους νέους ώστε να κατευθυνθούν προς αυτά τα επαγγέλματα».

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος είπε ότι θα πρέπει δημιουργηθούν τμήματα των συγκεκριμένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και γι’ αυτό το σκοπό επικοινώνησε με το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ώστε να υπάρξει άμεσα συντονισμός των απαιτούμενων ενεργειών προς τα αρμόδια υπουργεία.

 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του σωματείου Χ. Παπαευθυμίου και Γ. Αναστογιάννης αναφέρθηκαν στο σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει με την αύξηση του κόστους ενέργειας στις επιχειρήσεις τους. Σε αυτό το θέμα ο πρόεδρος, ενημέρωσε το σωματείο για την δυνατότητα δημιουργίας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, με την συμμετοχή επαγγελματιών του κλάδου, για την αυτοπαραγωγή ενέργειας που θα καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους και ότι σε αυτή την προσπάθεια το Επιμελητήριο Τρικάλων θα είναι αρωγός. Το σωματείο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συμφώνησαν να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους με το Επιμελητήριο για να εξετάσουν το θέμα αναλυτικότερα.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss