Ο Νομός Τρικάλων δεν φημίζεται μόνο για τα άριστης ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα του αλλά κατέχει και μια ηγετική θέση στον τομέα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση με την τεχνική πρόοδο.
Όλες οι εταιρίες έχουν επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο να εξελίσσονται διαρκώς, να παράγουν και να παρέχουν μια ευρεία ποικιλία γαλακτοκομικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, πάντα με σεβασμό στις ανάγκες των πελατών. Συστήματα ποιοτικού ελέγχου έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των ISO και HACCP. Μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, φτιαγμένα από αγνές ελληνικές πρώτες ύλες, παράγεται στην περιοχή όπως παστεριωμένο γάλα και διάφορα είδη γιαουρτιού και τυριών (φέτα, κασέρι, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, μυζήθρα, ανθότυρο, κτλ), όλα ξεχωριστά για την αυθεντική παραδοσιακή γεύση τους. Επιπλέον, τα Τρικαλινά γαλακτοκομικά προϊόντα εξάγονται σε περισσότερες από 25 χώρες του εξωτερικού, όχι μόνο στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια και τις ΗΠΑ αλλά και σε Κύπρο, Ισραήλ, Αυστραλία, Καναδά, Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες, μέσα από ένα καλά οργανωμένο δίκτυο που εγγυάται την έγκαιρη παράδοση και διανομή αλλά και τον κατάλληλο χειρισμό των προϊόντων, μέχρι αυτά να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθεί με μορφή Adobe Acrobat™ (pdf) το αγγλικό έντυπο με τα τοπικά - εξαγώμενα τρόφιμα και ποτά του Νομού Τρικάλων. Σημείωση: Για να δείτε PDF αρχεία θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το Acrobat Reader.Σε περίπτωση που δεν το έχετε κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάσετε.
|