Ενημερωτική Ημερίδα για την Τυποποίηση
Καθώς οδεύουμε προς μια παγκόσμια οικονομία η εφαρμογή Προτύπων είναι απολύτως απαραίτητος παράγοντας για την επιβίωση και την κερδοφορία των επιχειρήσεων, ιδίως αυτών που δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες. Με την υιοθέτηση και εφαρμογή των διεθνών εμπορικών συμφωνιών, η εγχώρια βιομηχανία αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό. Η Τυποποίηση αποτελεί ένα μέσο για την άρση των εμποδίων στις συναλλαγές, παρέχει στις επιχειρήσεις σταθερότητα και ενθαρρύνει τη διεξαγωγή του εμπορίου.
Στο πλαίσιο του αυξανόμενο ανταγωνισμού και των αναγκών της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας το Επιμελητήριο Τρικάλων και το ΚΕΤΑ Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΕΛΟΤ, διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η Τυποποίηση και η Πιστοποίηση, πυλώνες της Ποιότητας και της Ανταγωνιστικότητας στο σύγχρονο επιχειρείν» την Τρίτη 3 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας προσεγγίστηκαν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες από τα αρμόδια στελέχη του ΕΛΟΤ.
-
Εισαγωγική Ομιλία – κ. Ν. Συμφέρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΟΤ.
-
Γενική παρουσίαση του ΕΛΟΤ – κ. Π. Θεοφανόπουλος, Διευθυντής Προβολής & Πληροφόρησης ΕΛΟΤ.
-
«Δραστηριότητες Τυποποίησης σημασία των Προτύπων και των Προδιαγραφών για τις επιχειρήσεις» – κ. Ε. Μελαγράκης, Διευθυντής Τυποποίησης ΕΛΟΤ.
-
«Η Πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών–Απαιτήσεις και πλεονεκτήματα» – κ. Κ. Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής Πιστοποίησης ΕΛΟΤ.
-
«Εργαστηριακές υποδομές του ΕΛΟΤ» – κ. Γ. Μπαμόπουλος, Διευθυντής Εργαστηρίων ΕΛΟΤ.
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), είναι ο εθνικός φορέας με αρμοδιότητα την εκπόνηση και διάδοση των Ελληνικών Προτύπων και των Ελληνικών Προδιαγραφών δηλ. την Τυποποίηση, καθώς και την ανάπτυξη των σχετιζόμενων με αυτήν δραστηριοτήτων της πιστοποίησης και των εργαστηριακών δοκιμών.
ΛΟΓΟΤΥΠΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΟΤ